Müşterilerimizin veri kurtarma merkezimize iletişim kanallarımızdan (Çağrı Merkezimiz, Mail, WhatsApp) ulaştıklarında en çok sordukları sorulardan biride veri kurtarma fiyatlarıdır. Özellikle ülkemizde istismara çok açık bir konu olması sebebiyle bu konunun şeffaf ve detaylı bir şekilde cevaplanması çok önemlidir.
Bu yazımızda birçok vaka türünden örnekler ile veri kurtarma fiyatlarının nasıl belirlendiği hususunu detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız. Bu sayede sektörde oluşan ve bizzat sektörün kendisinin sebep olduğu birçok bilgi kirliliğini de ortadan kaldırmaya çalışacağız. Yine de aklınıza takılan sorular için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Veri Kurtarma Fiyatları Neye Göre Değişir?

Veri kurtarma fiyat ve veri kurtarma ücretleri konusunda en çok merak edilen konulardan biri sabit bir ücretin olup olmadığıdır. Veri kurtarma fiyatları sabit bir fiyata sahip değildir. Dolayısıyla haklı olarak müşterilerimizin en çok sorduğu soruların başında "ortalama bir fiyat" var mıdır? sorusu gelmektedir. Maalesef bu sektörde en çok manipüle edilen konunun başında gelmektedir. Zira çoğu müşterilerimizin bizden önce X firma Y firma gibi firmalara ürün gönderdikten sonra aldıkları fiyatları bizden teyit etmek için aradıklarında en çok şikayet ettikleri konu ilgili firmalara ürünü göndermeden önce verdikleri tahmini fiyatlar ile ürün ellerine ulaştıktan sonra verdikleri fiyatlar arasında ciddi farklar olduğu ve bizden de fiyat alma talepleri oluyor.
Değerli müşterilerimiz, telefonda veya diğer iletişim kanallarında verdiğiniz bilgilere istinaden size bir tahmini fiyat veriliyor ise bu kesinlikle sizi manipüle etmek içindir. Bunun nedenlerini aşağıda detaylı bir şekilde izah etmeye çalışacağız. Lütfen bu yanıltıcı söylemlere dikkat ediniz.
Ortalama fiyat neden doğru bir söylem değildir izah edelim. Çünkü en iyi ve en kötü senaryolar arasında ciddi farkların olduğu bir alanda ortalama fiyat bilgisi diye bir şey olamaz. Hadi bunları en popüler veri kaybı senaryolarında örneklendirelim.
Diskim kafa arızası var, tahmini ne kadar tutar?
Halk arasında kafa atması, kafa vurması, kafa arızası gibi dillendirilebilen R/W Head ( Okuma/Yazma ) başlıklarının arızasına çok sık rastlanır. Bir veri kurtarma merkezinin en sık karşılaştığı arıza tiplerinden biridir. Fakat aynı marka aynı model ve de aynı R/W Head arızasında iki diskten birine 3.000 TL çıkarken diğerine neden 15.000 TL çıkmaktadır.
Çünkü ilk vakada arızalı başlıklar verilerimizin saklı olduğu plakalara zarar vermemiş ve veri kurtarma için ön görülen işlem süresi saatler ile sınırlı, kullanılması gereken donör miktarı asgaridir. Daha pahalı olan vakada ise plakalardan birinin her iki yüzeyinde de çizik ve tahribatlar oluşmuş. Ön görülen işlem süresi günler hatta haftalar olabilmektedir. Birebir aynı iki disk ve aynı arıza. Fakat aralarında hem işlem süresi hem de işlem maliyeti arasında ciddi fark çıktı. Doğal olarak bir ortalama alabilmek her vakanın kendi içerisinde spesifik oluşundan dolayı mümkün değildir. Dolayısıyla bizim henüz analizini yapmadığımız bir disk için ortalama bir fiyat telaffuz etmemiz mümkün değildir.
Harddisk Veri Kurtarma Fiyatları
Veri kurtarma sürecinde her vakada farklı değişkenler bulunur. Aynı marka, model ve aynı arızaya sahip iki diskin bile kurtarma süreci ve fiyatı farklı olabilir. Harddisk kurtarma fiyat, diskin arıza durumu, müdahale gerekliliği ve yedek parça ihtiyacına göre değişmektedir. Size ancak vakanıza özel en iyi ve en kötü senaryolarda çıkabilecek maliyetler iletilebilir. Şimdi başka bir vaka örneğinden durumu izah edelim.
Diskimi yanlışlıkla formatladım, tahmini ne kadar tutar? Ortalama bir fiyat verebilir misiniz?
HDD veri kurtarma fiyat, dosya sistemine, dizin ağacının boyutuna ve veri kurtarma yöntemine göre büyük farklılıklar gösterebilir. En sık karşılaşılan veri kaybı türlerinden biride biçimlendirme/ format vakalarıdır. Bu tür vakalar veri kaybının ortak olması dışında her vakada benzersizdir. Ne demek istediğimizi biraz açalım.
Elimizde 10 TB NTFS formatında yanlışlıkla biçimlendirme yapılmadan önce içerisinde yaklaşık 1 TB data bulunan bir disk ile 250 GB Exfat formatında içinde yaklaşık 50 GB data olan bir disk olduğunu düşünelim.
10 TB diskimizde kullanıcı daha önce NTFS olan dosya sistemini yine NTFS olarak biçimlendirmiş. Biçimlendirme yapmadan önce içinde 50 Klasör ve bu klasörlerin içinde müşterilerine ait düğüm videoları var. Datanın toplam boyutu 1 TB.
250GB diskimizde ise daha önceki dosya sistemi ExFat ve NTFS olarak biçimlendirilmiş. Biçimlendirme öncesi içerisinde filmler, müzikler, resimler vs yıllardır biriktirdiği arşivi var.
Bu iki vakaya dışardan bakan bir kişi için 10 TB diskin daha uzun, meşakkatli ve maliyetli olduğunu düşünmesi normaldir. Fakat teknik olarak 10 TB diskin veri kurtarma çalışmaları için birkaç saat bile yeterli olabilecekken 250 GB diskin günler alan bir çalışmaya ihtiyacı olacak.
Bu tür vakalarda önemli olan diskin kapasitesi veya kurtarılacak olan verinin boyutu değildir. Önemli olan biçimlendirme öncesi dosya sistemi ( NTFS, ExFat, Ext2-3-4, HFS, APFS, ZFS, vs.), dizin ağacının boyutudur ( ne kadar çok dosya ve klasör mevcut ) Bu yüzden vakanın ön analizi yapılmadan bir zaman ve maliyet telaffuz etmek yine manipülatif bir söylemden öteye gitmeyecektir. Söz gelimi NTFS 10 TB diskten 3000 TL verilen teklif Ext-3 1 TB diskten 20.000 çıkabilmektedir. Çünkü işlem süreleri ve kurtarma prosedürleri çok farklıdır.
Görüldüğü gibi veri kaybınızın oluşum şekli sizin için aynı olmasına rağmen bizim için kurtarma süreçleri çok farklıdır. Dolayısıyla işlem süreleri ve maliyetleri de farklıdır. Unutmayın analiz ücretsiz olduğu için biz her vakada sektörün altında o işlemin gerektirdiği en uygun maliyeti çıkarıp sizden onay almak isteyeceğiz. Yüksek başarı oranları, ekonomik fiyatları ve yüksek gizlilik ile koruma altında olan güvenli bir veri kurtarma merkezi ihtiyacınızı tamamıyla karşılamak istiyoruz.
Veri Kurtarma Fiyatları Belirleyen Faktörler
Yukarıda ortalama fiyat neden doğru bir yaklaşımının yanlışlığını izah ederken aslında veri kurtarma fiyatlarının neye göre değiştiğine de örnekler vermiş olduk. Veri kurtarma fiyatları neye göre değişir? sorusunun cevabını size aktarmaya çalıştık. Veri kurtarma fiyatları diske yapılacak işlem, süreç için ön görülen işlem süresi, kullanılacak donör vb malzemeler gibi teknik argümanlara göre belirlenmektedir.
En basit tanımıyla bir işlem bizim için ne kadar hızlı, kolay çözülebilecek ise o kadar ekonomiktir, ne kadar zor, uzun sürecek bir sürece sahipse o kadar maliyetlidir. Bu temelde her sektörde aynıdır. Evinizin bir odasını boyatıyorsunuz, tüm evi boyatıyorsunuz veya oturduğunuz apartmanı boyatıyorsunuz. Üç senaryoda da satın aldığınız hizmetin adı "Boyama" fakat hem işlem süreleri hem kullanılacak malzemeler hem de işlem maliyetleri arasında ciddi farklar olması normaldir. İşte veri kurtarmada aynı bu şekilde düşünülebilir.
Bu yüzden veri kurtarma fiyat listesi, harddisk veri kurtarma ücretleri gibi sabit bir liste sabit bir ürün satışı olmadığı için mümkün değildir. Data kurtarma fiyatları ve veri kurtarma fiyatları 2025 hakkında detaylı bilgi almak ve kişisel vaka analizi yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Güncel fiyat politikamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://www.goldverikurtarma.com/fiyat-politikasi